Z nowego odcinka Green Podcast dowiesz się, jak marnować mniej. O życiu less waste i zero waste opowiada edukatorka ekologiczna, autorka poradników dotyczących żywności i ekologicznego stylu życia – Sylwia Majcher.
– Więcej eksperymentowania i mniej marnowania – zachęca Sylwia Majcher, autorka książek „Wykorzystuję, nie marnuję”, „Gotuję, nie marnuję” oraz „Mniej mięsa”.
Czego dowiesz się z nowego odcinka Green Podcast? Ile kosztuje nas zmarnowana kromka chleba? Czy da się zrobić ciasto z fusów kawowych? Czym są RWSy? Ile żywności marnuje się w restauracjach, a ile w domach? Co to znaczy „zjeść wszystko od trzonka do korzonka”? Ile emisji gazów cieplarnianych pochodzi z marnowanej żywności? Gdzie kupić dobre, zdrowe jedzenie i jak poznać sezonowy kalendarz roślin występujących lokalnie? Czy w 2022 roku czeka nas jakiś przełom w kwestiach związanych z marnowaniem zasobów?
Więcej sposobów na walkę z marnowaniem nie tylko żywności poznasz dzięki artykułom:
Jadłodzielnia w okresie świąt. Co może do niej trafić?
Bezjajeczna jajecznica nareszcie w Europie
Danone i Too Good Too Go przeciwko marnowaniu żywności
Hortex rzuca wyzwanie Ikei i oferuje mrożone roślinne klopsiki - próbowaliśmy
Kogo Sir Paul McCartney przekonał do rzucenia mięsa?
Oddajesz lub sprzedajesz niepotrzebne rzeczy? Tak trzymać!
Areta Szpura podpowiada jak mądrze kupować ubrania
Więcej o Sylwii Majcher i jej książkach przeczytasz na stronie www.sylwiamajcher.pl